Om Sanne


Mine uddannnelser:

  • Udannet træner i 2000 i DcH
  • Uddannet klikkerinstruktør ved Karen Pryer
  • Uddannet kredsinstruktør (det vil sige, at jeg uddannende trænere i DcH i mange år)
  • Uddannet DGI instruktør
  • Utallige kurser, seminar og webinar fra 2000 til nu

 

Praktisk erfaring:

Ejet Sannes Hunde Center siden 2008, hvor jeg har mellem 20-25 hold timer i ugen og omkring 10 enetimer, dvs. at jeg ser mellem 100-200 kursister i ugen.
Jeg har tidligere dyrket rally, agility og lydighed. Nu bliver det mest til jagt og få jagtprøver
Været instruktør på Dansk Retriever Klubs instruktør uddannelse. 

Hverdagen her ved mig:
Lever i sofa med ca 10 hunde
Går på alle former for fuglejagt, oftest uden gevær, da hundearbejdet er det jeg brænder for. 

Min lidt krøllede vej ind til jagttræningen: 

I 2007 fik jeg æren af at købe min første ft cocker spaniels i Sverige. Vejen var lang, og det var noget specielt. Ingen i DK ville på daværende tidspunkt sælge til en ikke jæger. Skæbnen ville, at hunden, som hed Sådan kom til at veje 22 kg og fik en skulderskade som 16 ugers, og blev aldrig 100 procent igen, så agility blive ikke Sådans beskæftigelse. Vi måtte finde på noget andet at lave sammen. Jeg besluttede at det "dersens" jagttræning måtte være sagen, så det gik Sådan og mig i gang med. Vi mødte op på en træningsplads og så en ft spaniel blive sparket igennem, og jeg mener igennem luften. Jeg forklarede træneren, at det ville jeg ikke se, og jeg ikke vendte tilbage igen. Vi fandt et nyt sted at træne, og der kom jeg ingen gang ud af bilen. Træneren her ville vise en ny kursist, hvordan man lærte en hund at gå ordentligt i snor. Det var så langt fra min uddannelse og ideologi, som det kunne være. Så jeg snakkede med opdrætteren af Sådan i Sverige, hun lavede jagthvalpe og fortsætter træning til os, og nu fandt Sådan og jeg vores rette hylde. Sådan jagede for mig til han blev 11 år. Han var en pragtfuld hund. 

 

Min ideologi:

Jeg elsker at træne hunde med godbidder og via positive belønninger. Jeg indlærer altid alting positivt, sætter forstyrrelser og prøver at finde nye måder at nå derhen, hvor jeg gerne vil, men tror ikke jeg står og venter på, at en af mine hunde napper en høne, spiser min mad fra bordet, eller spurter efter en hare. Jeg kan NEJ, men bruger det aldrig i indlæring, men tror ikke jeg er en "adfærdstante", som lader alle unoder gå under radaren. Jeg er 99 procent positiv, og stiller ikke efter de 100 :-)